Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

FAQ - Sundhed

Find svar på de spørgsmål, som oftest bliver stillet om Grindstedforeningerne inden for kategorien 'sundhed'.

 • Hvad kan sundhedsundersøgelserne give svar på?

  Sundhedsundersøgelsen er delt i to. Den første del er en registerbaseret undersøgelse, der samkører data om en hel stribe forekomster af sygdomme, for at afdække om der er en overhyppighed af visse sygdomsformer i Grindsted. Resultatet af denne undersøgelse kan ikke sige, om for eksempel et unaturligt højt antal kræfttilfælde skyldes Grindsted-forureningerne. Den anden del af undersøgelsen vil blive iværksat, hvis der findes en overhyppighed af én eller flere sygdomstyper. Her vil man forsøge at undersøge eventuelle sammenhænge mellem sygdomsbilledet og de stoffer, Grindstedværket har udledt. 

 • Hvordan beskyttes mine sundhedsdata?

  I Danmark arbejder man i forskningsmæssige sammenhænge kun med anonymiserede data som eksempelvis antallet af indrapporterede tilfælde om en specifik sygdoms eller lidelse til dataregisteret hos Danmarks Statistik. Disse data indeholder hverken CPR-nummer, navn, adresse eller andre oplysninger fra den enkeltes patientjournal.  

 • Kan man spise frugt og grønt, der er vandet med havevand?

  Hvis man har en lovlig have- eller markvandsboring, er der ingen problemer. Bor man inden for forureningsfanen, er der ikke givet tilladelse til havevandsboringer siden 1980’erne, og der eksisterer således ingen lovlige boringer i dette område. Det frarådes på det kraftigste, at pumpe vand op fra ulovlige boringer, da vandet kan være forurenet.

 • Indgår jeg i sundhedsundersøgelsen?

  Alle, der har eller har haft bopæl i Grindsted, indgår som udgangspunkt i undersøgelsen. Det vil sige, at også fraflyttede borgere, der boede i Grindsted i barne- og/eller ungdomslivet, automatisk er med i undersøgelsen.