Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

FAQ - Sundhed

Find svar på de spørgsmål, som oftest bliver stillet om Grindstedforeningerne inden for kategorien 'sundhed'.

 • Sundhedsundersøgelsen i Grindsted

  Sundhedsundersøgelsen af borgerne i Grindsted blev færdig i maj 2020. Den registerbaserede undersøgelse samkørte data om en hel stribe forekomster af sygdomme fra over 600.000 borgere i Grindsted og sammenlignelige byer uden kendte større forureninger, for at afdække om der er en overhyppighed af visse sygdomsformer i Grindsted. Resultatet af undersøgelsen var tydelig: Generelt er der ingen overhyppighed af sygdomme i Grindsted. 

  Læs hele rapporten om sundhedsundersøgelsen her

   

 • Hvordan beskyttes mine sundhedsdata?

  I Danmark arbejder man i forskningsmæssige sammenhænge kun med anonymiserede data som eksempelvis antallet af indrapporterede tilfælde om en specifik sygdoms eller lidelse til dataregisteret hos Danmarks Statistik. Disse data indeholder hverken CPR-nummer, navn, adresse eller andre oplysninger fra den enkeltes patientjournal.  

 • Kan man spise frugt og grønt, der er vandet med havevand?

  Hvis man har en lovlig have- eller markvandsboring, er der ingen problemer. Bor man inden for forureningsfanen, er der ikke givet tilladelse til havevandsboringer siden 1980’erne, og der eksisterer således ingen lovlige boringer i dette område. Det frarådes på det kraftigste, at pumpe vand op fra ulovlige boringer, da vandet kan være forurenet.

 • Indgår jeg i sundhedsundersøgelsen?

  Alle, der har eller har haft bopæl i Grindsted, indgår som udgangspunkt i undersøgelsen. Det vil sige, at også fraflyttede borgere, der boede i Grindsted i barne- og/eller ungdomslivet, automatisk er med i undersøgelsen.